Afkomst van toonaangevende sieraden

Afkomst van toonaangevende sieraden

Uit welke landen komen toonaangevende sieraden vandaan?

Interessante vraag, niet? Waar komen sieraden, die wereldfaam hebben en door grote groepen mensen worden gekocht geproduceerd? Je staat er misschien niet direct bij stil dat grote labels vaak van heel dichtbij komen, daar waar andere sieradenmerken juist weer van over de oceaan komen. We bekeken een drietal sieradenmerken en gingen na waar ze vandaan komen.

Camps & Camps; van heel dichtbij

Camps & Camps sieraden zijn overladen met Zuid-Europese invloeden. De designs zijn geïnspireerd op het middeleeuwse Zuid-Frankrijk, waarbij de romantiek en sensualiteit hoogtij vierde. Het zijn echter 2 Nederlandse zusjes die aan de wieg staan van Camps & Camps. En nog mooier is dat de sieraden van Camps en Camps ook in Nederlandse ateliers worden gemaakt. Een op en top Nederlands merk dus, dat Camps en Camps, dat overigens bekend staat om haar lieflijke steekoorbellen, die zo zacht voelen als een tissue. Het proberen waard toch?

Silk armbanden; ook van Hollandse bodem

Silk armbanden, als onderdeel van de Silk Jewellery collectie is ook al zo’n Nederlands sieradenlabel dat internationaal aan de weg timmert. Echter zien we bij de Silk armbanden toch voornamelijk Aziatische invloeden, gemengd met het robuuste en strakke lijnen, die men in Europa zo weet te waarderen. En wist je dat voor het produceren van de armbanden van Silk 100% sterling zilver 925 wordt gebruikt? In combinatie met exclusief lams- of rundleer bij die Silk Armbanden die uit een combinatie van leder en zilver bestaan.

Fossil sieraden; van over de oceaan

Fossil sieraden worden in tegenstelling tot de eerder genoemde sieraden ontworpen en geproduceerd in Amerika. Fossil is een typisch Amerikaans label, dat de wereldwijde potentie omzet in een groeiend businessmodel. Naast Fossil sieraden brengt het label namelijk nog veel producten op de markt, zoals kleding, lederwaren en horloges. En dat is net even andere koek, dan de manier waarop Silk en Camps en Camps hun specialisme in de markt zetten; sec sieraden en niks meer. Wil dat zeggen dat de Fossil sieraden daardoor minder verfijnd of van een mindere kwaliteit zijn? Nee, dat zeker niet. Fossil sieraden zijn mooi, uniek en hebben een geheel eigen ‘vintage’ identiteit.

 

 

 

http://www.sieradenstyle.nl