Windbarriers
Image default
Home and Garden

Hoelang gaat een prefab woning mee?

Een huis laten bouwen is een grote stap om te maken. Het is een nieuwe fase in het leven. Er komen veel vragen naar de bewoner toe en er moeten moeilijke, maar toch leuke keuzes gemaakt worden. Zo heb je als bewoner veel te zeggen over het ontwerp van de woning. Ook niet geheel onbelangrijk is de levensduur van een woning te bekijken. Zo kan er een schatting worden gemaakt van hoelang er in geleefd kan blijven worden en wanneer er wellicht weer onderhoud nodig is. In dit artikel wordt er ingezoomd op de levensduur van een prefab woning.

Kwaliteitsnormen van een prefab woning

Een prefab woning laten bouwen heeft zo zijn voordelen. Zo zijn de gestelde kwaliteitsnormen bijvoorbeeld erg hoog voor dit type woningen. Prefab woningen worden van tevoren in een fabriek gemaakt, waarna de montage plaatsvindt op de bouwplaats. Omdat de onderdelen van de woning in de fabriek gemaakt worden, is er veel controle over het productieproces en kan er weinig fout gaan tijdens de productie. Er zit namelijk veel regelmaat in het proces omdat het al bestaande onderdelen zijn, waar alle kinderziekten vaak al uit zijn. Hierdoor hebben prefab woningen zoals prefab notariswoningen en andere soorten prefab woningen bijvoorbeeld erg goede isolatie. Dit komt mede doordat de onderdelen in de fabriek goed en gecontroleerd kunnen worden doorontwikkeld. Doordat de kwaliteitsnormen van een prefab woning zo hoog zijn, wordt hierdoor de levensduur automatisch langer.

Levensduur

Prefab woningen worden ontworpen om circa 120 jaar meet te gaan. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de materialen waarmee de woningen gebouwd worden. Bij prefab woningen is het namelijk zo dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Dit wordt overigens ook vaak gedaan wanneer je kiest voor een prefab schuurwoning laten bouwen.De materialen die worden verwerkt in een prefab woning dragen daardoor bij aan de ecobalans. Zo wordt er stapje voor stapje voor een duurzamere wereld gezorgd.

https://houseoflo.nl/