Windbarriers
Image default
Home and Garden

Wat is siliconenlijm?

Er zijn vandaag de dag heel veel verschillende lijmsoorten verkrijgbaar. Voor iedere ondergrond en voor ieder materiaal is wel een lijm te vinden die hier perfect bij past. Een van de meest krachtige lijmen is de siliconenlijm. Voordat je deze lijm gaat gebruiken is het goed om te weten wat voor soort lijm dit precies is en waarvoor je dit kunt gebruiken.

Zo weet je zeker dat je de lijm op een goede manier gebruikt. Siliconenlijm is een speciale lijmsoort dat populair is vanwege de elasticiteit. De lijm bestaat uit een combinatie van zuurstof en silicium. Deze combinatie zorgt ervoor dat de lijm zeer krachtig is en breed toepasbaar is. Wanneer je twee delen aan elkaar lijmt met deze lijm, zul je merken dat deze zeer goed vastzitten en nauwelijks nog los te krijgen zijn.

De werking van deze lijm is afhankelijk van de luchtaanvoer. Wordt het lijmvlak afgesloten van de lucht, dan zal de lijm niet of nauwelijks uitharden. Dit is dan ook belangrijk om rekening mee te houden wanneer je gaat lijmen. Om dit te voorkomen kun je ook voor een nog betere siliconenlijm kiezen.

Het gebruik van siliconenlijm

Bij welke klussen is siliconenlijm goed te gebruiken? De rekspanningswaarde van deze lijm is zeer hoog en daardoor kies je voor siliconenlijm wanneer je verlijmingen gaat maken die lang mee moeten. Maar ook als onderdelen sterk belast gaan worden is dit type lijm de juiste keuze. Hout, glas, aluminium, keramiek, edelstaal en zelfs beton kunnen gelijmd worden met siliconenlijm.