Windbarriers
Image default
Home and Garden

De meest stijlvolle binnendeuren vind je zo

Bij het kopen van een nieuwe woning zijn er tal van zaken waar je over na moet denken en waarschijnlijk staan nieuwe binnendeuren niet per se bovenaan de lijst. Desondanks is het raadzaam om toch al vroeg na te gaan denken over de deuren die jij in je woning wenst terug te zien. Hoe eerder je in het proces van inrichting zult nadenken over je deuren des te meer ze tot hun recht zullen komen in jouw interieur en uiteindelijk een geheel zullen vormen.

Zo dien je jouw deuren op te meten

Niemand wilt natuurlijk thuiskomen na een bezoek aan een woonwinkel om erachter te komen dat je deuren van een verkeerd formaat hebt gekocht. Om dit probleem te voorkomen is het slim om het kozijn of de oude binnendeuren zeer nauwkeurig op te meten. Hierbij is wel sprake van een belangrijk aandachtspunt namelijk of het een stompe deur of opdekdeur betreft, dit kun je gemakkelijk zien aan het kozijn. Hier worden beide manieren van meten even kort toegelicht.

De afmetingen van een opdek binnendeur achterhalen

Het is het makkelijkst om de lengte en breedte op te meten van de oude binnendeur. Dit zijn precies de maten die je ook nodig hebt voor de nieuwe deur.

Zo kom je achter de afmetingen van een stompe binnendeur

Ditzelfde principe kun je niet herhalen in het geval van een stompe binnendeur. Daarbij is het namelijk belangrijk om in het geval van de breedte de opdekrand niet mee te nemen. Bij het meten van de hoogte van de deur daarentegen is het de bedoeling dat dit inclusief opdekrand is.

Overweeg een design met groeven

Je kunt je deuren een uniek en landelijk effect geven door te gaan voor een design met groeven. Zo springt je deur er nog meer uit in jouw woonkamer.

https://www.portesinterieures.be