Windbarriers
Image default
Home and Garden

Decoratiefolie voor woon interieurs

Wij Europeanen houden ervan om met ons huis bezig te zijn. We verfen de muren of kiezen voor leuk behang. Zorgen voor sfeervolle meubels en voor gezellige decoratie artikelen. Het is leuk om zo eens in de zoveel tijd alles weer is om te gooien. En misschien weer wat nieuws te kopen. Maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Daarnaast is dat allemaal natuurlijk ook niet echt goed voor het milieu.

Heb je al wel eens gedacht aan decoratiefolie? Met decoratiefolie kun je namelijk heel veel meubeltjes weer leuk renoveren. Het is niet eens duur, en vooral heel erg leuk. Je bent namelijk zelf decoratief bezig en heb dus zelf in de hand hoe jouw meubels eruit gaan zien.

Decoratiefolie, we noemen het ook wel plakfolie of interieurfolie, is verkrijgbaar in heel veel verschillende variaties. Zo kun je vaak kiezen uit verschillende bloemenprintjes, folies met houtprint, het moderne betonlook of leuke stippeltjes. En zolang de ondergrond glad is, plakt het vrijwel overal op. Zo kun je ook keukenkastjes wrappen en zelfs de binnenkant van de keukenlades met een hip folie bekleden.

Naast decoratiefolie voor meubels bestaat er ook raamdecoratiefolie voor ramen. Het plakplastic raam zorgt voor minder inkijk en voor een vrolijk aanzicht. Het heeft dus eigenlijk twee functies. Raamfolie is zo wie zo geschikt voor ramen van enkelglas. Heb je dubbel glas of HR glas? Kijk dan eerst even goed of het raamfolie geschikt is. Er zijn namelijk wel eens situaties geweest waarbij het raam barst omdat de zon het folie teveel verhit. Speciaal folie voor HR glazen zijn voorzien van die eigenschappen die nodig zijn om schade te voorkomen. Ook raamfolie is net als plakfolie verkrijgbaar in leuke patroontjes. Er zijn printjes met eekhoorntjes, vogeltjes, bamboe stengels. Maar veel mensen kiezen ook voor frost. Dat is een soort melkglasfolie. Hier kun je niet doorheen kijken. Je ziet slechts wat lichte conteuren erdoor heen. Dit verhoogt de privacy in huis.