Windbarriers
Image default
Offers

Dekbedovertrek uitkiezen: wat is de beste kleur voor je dekbed?

 

Dekbedovertrek uitkiezen: wat is de beste kleur voor je dekbed? 

 

Uw bed is het middelpunt van de slaapkamer. Het is dus logisch dat de kleur die je kiest voor je dekbedovertrek een aanvulling is op je stijl en je slaap comfortabeler maakt. In dit artikel zal ik je helpen de juiste kleur voor je dekbedovertrek te vinden, zodat je precies dat doel kunt bereiken.

 

Wit en off-white tinten zoals eierschaal zijn lang de standaard geweest voor dekbedovertrek. Dat komt deels omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn met bleekmiddelen als dat nodig is, maar dat is niet de enige reden. Deze zeer lichte tinten correleren met een betere slaap omdat ze schoon aanvoelen en lijken op uw bed. Neutrale tinten zijn ook een goede keuze omdat ze niet zo hard zijn voor de ogen als wit soms kan zijn. Geel, blauw en groen zijn ook top mededingers in de running voor “beste dekbedovertrek kleur”, omdat ze zijn rustgevend voor de psyche.

 

Welke kleuren zijn het beste voor dekbedovertrek?

Wat “het beste” is, verschilt van persoon tot persoon. Uw keuze in dekbedovertrek kleuren zal niet alleen worden bepaald door het rustgevende effect dat je gaat voor, maar ook persoonlijke voorkeur. Het is duidelijk dat iemand die een hekel heeft aan de kleur geel, zijn bed er niet mee zal willen bedekken.

 

Er is een bepaalde psychologie die meespeelt bij het bepalen welke kleuren dekbedovertrek het meest slaapverwekkend zijn. De kleuren die ik hieronder opsom zijn bewezen slaapbevorderend en kunnen op vele manieren in een kamer worden toegepast – niet alleen op je sprei.

 

Kiezen voor een blauw dekbedovertrek

 

Blauw is de kleur van de zee en de lucht en roept gevoelens van kalmte en sereniteit op. Van lichtblauw tot een rijke, diepe marine, blauw is bekend om de kwaliteit en de duur van de slaap te verhogen.

 

Een zwart dekbedovertrek

Hoewel zwart dekbedovertrek zeker niet het meest populaire is (en het trekt als geen ander haren van huisdieren aan), is er wel iets te zeggen voor slapen in een zwarte ruimte. Als de lichten uit zijn en het tijd is om te gaan slapen, is zwart dekbedovertrek niet storend. Het steekt niet af tegen de duisternis, waardoor u een gelijkmatiger gezichtsveld heeft als u in slaap valt.

 

Misschien een geel dekbedovertrek?

 

Ik heb het niet over primair Crayola-geel, maar eerder over een zachtere, meer pastelkleurige soort geel die bevorderlijk is voor een betere slaap. Felle, primaire of neon gele tinten kunnen de slaap verstoren, maar een zachtere kleur is heel rustgevend.

 

Hoe zit het met een groene kleur?

De kleur groen is zeer behulpzaam bij het bereiken van een goede nachtrust, om dezelfde reden dat blauw is. Mos- en olijfgroene tinten zijn bijzonder rustgevend, omdat ze vaak in de natuur voorkomen. De kleuren van de natuur zijn vaak beter voor een goede nachtrust.

 

En een zilver dekbedovertrek?

Terwijl goud afleidend kan zijn voor slapers, roept zilver dezelfde luxe op zonder de opoffering van extra z’s. Zilver is rustgevend en minder veeleisend voor het oog.

 

Oranje dekbedovertrek 

Kies voor oranje dekbedovertrek Terwijl rood nogal problematisch is als een goede nachtrust uw doel is, heeft de verwante kleur oranje het tegenovergestelde effect. Oranje is gezellig, mooi en nodigt uit om lekker onder de dekens te kruipen en in te dommelen.

 

Wat te denken van klassiek wit dekbedovertrek 

De kleur wit en soortgelijke off-white tinten zijn zeer rustgevend, werken met een assortiment van decor, en geven een onberispelijk schone en heldere uitstraling aan elke kamer. Strak wit kan een beetje schokkend zijn voor sommige mensen, maar een dekbedovertrekpakket dat niet puur wit is kan je helpen om goed te slapen.

 

Welke kleuren is het beste om niet op je bed te plaatsen?

Als de best mogelijke slaap je doel is, zijn er een aantal dingen die je zou moeten vermijden bij het maken van je bedlinnen keuzes. Hieronder vind je een aantal mooie kleuren die er prachtig uitzien in een slaapkamer, maar die misschien niet de beste keuze zijn als je vaak slapeloze nachten hebt.

 

Levendig paars

 

De vele tinten paars zijn levendig en inspirerend – zozeer zelfs dat ze een goede nachtrust in de weg kunnen staan. Paars is stimulerend voor iemands creativiteit en kan zelfs leiden tot levendigere dromen en nachtmerries.

 

Schokkend rood

Er is een reden waarom rood wordt gebruikt om woede te illustreren. Het roept passie en energie op die het moeilijk maken om rustig te slapen.

 

Donkerbruin dekbedovertrek

 

Terwijl neutrale kleuren helemaal in zijn, kunnen donkere bruintinten een slaapkamer somber maken en doen denken aan een kerker.

 

Donker grijs

 

Om dezelfde reden dat je misschien beter niet voor de kleur bruin kunt kiezen, is grijs een keuze die somber kan overkomen en een persoon droevig kan laten voelen in plaats van slaperig.

 

Flanel dekbedovertrek 

 

 Flanellen dekbedovertreks hebben verschillende voordelen ten opzichte van dekens, dekbedden of hogere kamertemperaturen

1. U slaapt beter:

Flanellen dekbedovertreks zijn direct warm. Net als een goed flanellen hemd voelt het direct warm, droog en uitnodigend aan in vergelijking met een dress shirt of blouse. Zo voelt een goed flanellen dekbedovertrek aan.

 

Deze onmiddellijke warmte is belangrijk. U ervaart nooit de ijzige kilte van een koud gedeelte van het bed. Wanneer u ‘s nachts woelt en draait, zult u niet wakker worden terwijl u op zoek bent naar een warm gedeelte van het dekbed. Met flanellen dekbedovertrek slaapt u vaster.

 

Dit zorgt er ook voor dat u er naar uitkijkt om in bed te kruipen. Mensen die met succes de winterdepressie bestrijden, raden flanellen dekbedovertreks aan om de moed erin te houden.

2. Zijn gezonder dan verwarming binnenshuis:

Flanellen dekbedovertreks zijn gezonder dan verwarming binnenshuis. Binnenverwarming droogt de lucht uit, wat op zijn beurt je neusholtes en keel uitdroogt. Dit maakt je kwetsbaar voor verkoudheid, sinus infectie en griep. Het is gezonder om die thermostaat lager te zetten en flanellen dekbedovertreks te gebruiken.

 

3. Verlicht gewrichtspijnen voor oudere mensen, vooral die met artritis:

Oudere mensen met artritische gewrichten weten dat de winter hun pijnen verergert. Flanel helpt hen warm te blijven, zelfs als ze liggen te woelen. Als je deze feestdagen een attent cadeau zoekt voor een ouder familielid, zijn flanellen dekbedovertreks van hoge kwaliteit een goed idee.

 

4. Verlaag uw verwarmingskosten:

De verkoop van flanellen dekbedovertreks is nu het hoogst dan op enig moment in de afgelopen 60 jaar, volgens Debenhams, de Britse winkelketen. Debenhams zegt dat dit komt omdat mensen ontdekt hebben dat flanellen dekbedovertreks de verwarmingskosten verlagen.

 

Flanel houdt warmte vast in isolerende luchtzakken

Flanel wordt gemaakt door een dikke basisstof over zware stalen cilinders te laten glijden, elk met duizenden scherpe metalen tanden. Dit proces (dat “napping” wordt genoemd) trekt honderdduizenden korte vezels uit de basisstof, waardoor miljoenen isolerende luchtzakjes worden gevormd en de donzigheid ontstaat die flanel zo warm en knuffelig laat aanvoelen.

Wanneer je in flanellen dekbedovertreks slaapt, verzamelen en houden deze luchtzakken de warmte die je lichaam produceert vast, en helpen ze je warm te houden. Zelfs als je niet in bed ligt, houden deze luchtzakjes de warme lucht vast. Daarom voelen flanellen dekbedovertreks onmiddellijk warm aan wanneer u in bed stapt en blijven ze de hele nacht warm.