Windbarriers
Image default
Computers and Electronics

Hoe werkt linkbuilding?

Hoe werkt linkbuilding?

Met linkbuilding ga je onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om beter gevonden te worden in de zoekmachine. Zo kun je jouw website toevoegen aan bijvoorbeeld een startpagina. Ook het vinden van een blog waar je een gastblog op kunt schrijven is een vorm van linkbuilding. Daarnaast kun je met speciale SEO tools ook spieken bij de conccurent welke websites naar hen verwijzen. Je zou in principe iedereen kunnen benaderen of ze ook een link naar jouw website willen plaatsen. Vaak is het wel zo dat ze hier een link voor terug willen of ze vragen een vergoeding hiervoor. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de mogelijkheden die er zijn.

Wat heb je nodig voor linkbuilding

Voor het perfect uitvoeren van linkbuilding raden wij aan om contact op te nemen met een professioneel marketing bureau. Zij kunnen je vaak vertellen wat de mogelijkheden zijn en welke kosten hieraan verbonden zijn. Een van de populairste dingen die je zelf kunt doen is linkbuilding met startpagina’s. Meestal heb je hier de mogelijkheid om zelf een pagina aan te maken. Ook kun je vaak een link ruilen met een startpagina van iemand anders. Daarnaast bieden ze vaak ook gesponsorde links aan waar je dan een kleine vergoeding voor betaald. Het bedrag ligt meestal tussen de 2 en 8 euro. Het grote voordeel van een betaalde link is dat je er weinig werk mee hebt en dus op de uren van je medewerkers kunt besparen.

Wat kun je hiermee bereiken

Met linkbuilding kun je een hogere positie in de zoekmachine bereiken. Dit is belangrijk omdat je hier ook weer nieuwe klanten mee kan vinden. Daarnaast kun je ook via de website waar de link staat nieuwe klanten ontvangen. Vaak zorgt een gastblog voor een breed publiek. Deze blogfans kunnen dan mogelijk ook jouw nieuwe klanten worden.