Windbarriers
Image default
Fashion and Clothing

Milloin sinun kannattaa alkaa etsimään hääpukua häihisi?

Hääpäivän yksi suurimmista ilonaiheista on täydelliseen omat unelmat täyttävään hääpukuun pukeutuminen. Maaginen on se hetki, kun morsian saa pujahtaa hääpukuun hääpäivänänsä eikä hetkestä puutu ilonkyyneleitä. Jotta kyynelehtiminen tapahtuu ilosta eikä harmistuksesta, kannattaa hääpukua alkaa suunnittelemaan hyvissä ajoin. Oikean hääpuvun löytämisessä kuluu aikaa, joten hyvissä ajoin on syytä olla liikkeellä. Makutuomariksi kannattaa alusta asti ottaa mukaan morsiamen tyylin hyvin tuntevan henkilön kuten oman äidin, sisaren tai hyvät ystävät.

  1. Ajoissa aloittaminen kannatta. Hääpuku ei suinkaan löydy valmiina kaupan vaaterekiltä, vaan sitä on useimmiten muokattava morsiamen vartaloon sopivaksi. Häämekon ostossa ja muokkaamisessa kuluu useita kuukausia, joten mekkoa kannattaa alkaa etsimään vähintään puoli vuotta ennen häiden ajankohtaa tai aiemmin. Mallipukuja kannatta alkaa kuitenkin selailemaan esimerkiksi JJ’s House verkkokaupasta pian sen jälkeen, kun hääpäivä on lyöty lukkoon.  Unelmien mekko ei nimittäin kävele morsianta vastaan, vaan sen löytämiseksi on tehtävä paljon työtä.
  1. Suunnittelu auttaa. Hääpuvun etsimisessä menee aikaa myös senkin takia, että moni morsian haluaa varmistua siitä, että tuleva häämekko vastaa häiden lopullista tyyliä. Kermakakkumekko saattaa näyttää hassulta intiimeissä häissä, joissa koristeilla ei pröystäillä ja hyvin yksinkertaiseksi suunniteltu häämekko saattaa näyttää tylsältä jos häiden koristelussa mennäänkin aiottua överimmäksi.  Kun häämekkoa alkaa etsimään ajoissa, tulee sen etsimisestä harkitumpaa kuin silloin, jos häämekon odottaa löytyvän hyvin pienessä ajassa. Häiden valmistelussa auttavat erilaiset inspiraatiotaulut, joita tekemällä häiden tyyli ja myös unelmien häämekkokin alkavat hahmottumaan pikku hiljaa.
  1. Ompelijan apua tarvitaan alusta asti. Mekon ostopaikan löytymisen lisäksi kannattaa apuun palkata myös ompelija, joka muokkaa häämekosta istuvan ja lyhentää helmaa tarvittaessa. Vaikka morsiamen tavoitteena olisi aloittaa ennen häitä kuntokuuri ja kiinteyttää vartaloa, ei muutaman kilon laihduttamisen kuitenkaan kannata estää häämekon ostamisen aloittamista. Häämekkoa voi helposti muokata ompelijalla useampaankin kertaan jos sen näkee tarpeelliseksi.
  1. Älä unohda häämekon ostamisen olevan ainutlaatuinen hetki. Koska naimisiin mennään vain kerran, kannattaa hääpuvun suunnittelusta ja ostamisesta nauttia.
https://www.jjshouse.com/fi/