Windbarriers
Services

Paniekaanval Remedie – De Waarheid Over Psychologen, Welke Stappen Moet Je Nu Echt Ondernemen?

Dus het voelt alsof je al een tijdje kampt met paniekaanvallen en angsten? Neem je medicatie of bezoek je een psycholoog die je helpt met je problemen? Wel, de waarheid is dat therapie kan helpen op korte termijn. Op lange termijn zal je niet helemaal angst vrij zijn.

Waarom niet denk je dan? Wel, dat is omdat je ademhalingsoefeningen krijgt aangeleerd ofwel wordt er geleerd hoe je negatieve gedachten kunt omzetten met een aantal positieve gedachten. Begrijp mij niet verkeerd, het helpt echt wel om de ernst van je paniekaanvallen te verminderen. Echter, om compleet vrij te zijn van angst aanvallen moet je jezelf aanleren om er geen aandacht aan te geven.

Als je ademhaling en meditatie oefeningen doet in een situatie waar je voelt dat er een aanval plaatsvindt dan geef je net aandacht aan het probleem. Ik heb hier 2 jaar last van gehad. Op een dag zei mijn moeder tegen mij: “Zoon, maak je niet teveel zorgen, er is niks mis met je. Het enige wat je moet doen is in jezelf en in je lichaam geloven en kweek wat zelfvertrouwen”.

Dus wat heb ik gedaan met haar advies? Ik stopte met het vermijden van situaties die de oorzaak waren van mijn aanvallen en ging naar bars, theaters, enz… Terwijl ik in het begin nog wat moeite had met het vol te houden, kon ik het de volgende keren elke keer iets beter en langer volhouden. Wanneer ik terugdacht aan de situatie de volgende dag, vond ik dat er echt wel niks mis was met mij. De 10 minuten voordat ik een paniek aanval kreeg en alles uit de hand liep waren niet anders dan de minuten erna.

Dit heeft mij echt geholpen om mijn zelfvertrouwen in mijzelf en in mijn lichaam terug te winnen. Door erover na te denken aan de situatie voelde ik mij zelf zekerder. Dat was de sleutel tot het overwinnen van mijn angsten de afgelopen jaren.

Om meer hulp te krijgen en voor een stap bij stap aanpak om uw paniekaanvallen te genezen is het aangeraden om de volgende site te bezoeken: depsycholoog.nl. Hier zijn een aantal psychologen gevestigd die uw kunne helpen met het verhelpen van paniekaanvallen. Ook kunt u voor psychologie advies terecht in Eindhoven, Amsterdam, Utrecht of Rotterdam.

 

https://www.depsycholoog.nl/eindhoven/