Windbarriers
Business

Salaris in loop der jaren

Het salaris van een werknemer wordt tegenwoordig gewoon op een bepaalde dag van de maand gestort op de rekening. Vroeger ging dit op een hele andere manier. Wanneer je bijvoorbeeld in een fabriek werkte, kreeg je aan het eind van de week een envelop met daarin je weeksalaris in contanten. In sommige fabrieken was een bar waar de werknemers aan het einde van de week, wanneer zij het salaris hadden ontvangen, gingen drinken. Doordat de werknemers in de bar het geld uitgaven bleef het geld voor een gedeelte bij de fabriek eigenaar. Vaak was men zich hier niet van bewust maar soms gaven zij bijna het hele weeksalaris uit wat zij vlak daarvoor contant ontvangen hadden. Er ontstond onvrede doordat de mannen met erg weinig geld thuis kwamen waardoor er erg weinig geld was voor het kopen van eten.

Tegenwoordig is dit natuurlijk ondenkbaar en wordt dit op een hele andere manier geregeld. Werknemers krijgen tegenwoordig het salaris op de rekening gestort en dus niet meer iedere week contant in de zak. Op deze manier geef je het ook minder makkelijk uit doordat je het niet direct bij je hebt. Hierdoor kan het wel voorkomen dat je andere zaken niet betaald waardoor er schulden kunnen ontstaan. Schulden kunnen ervoor zorgen dat de deurwaarder langs moet komen. De deurwaarder bepaald dan welke spullen verkocht moeten worden uit het huis om zo de schulden in te lossen of te verminderen. De kwaliteit van leven wordt hier een stuk minder door. Soms wordt zelfs bepaald dat het hele huis verkocht zal moeten worden.

Dit gebeurt redelijk vaak doordat er niet goed wordt omgegaan met geld. Door te veel geld uit te geven aan bepaalde dingen, is er te weinig geld voor het andere. Bij bedrijven gaat dit ook wel eens verkeerd en daarom besluiten vele werknemers om een salarisservice te nemen. Zij doen de loonberekening en alle andere dingen op het gebied van salaris.

http://www.cbbs.nl