Windbarriers
Image default
Business

Wat is glamcamping?

Het is een combinatie van glamorous en camping. In de afgelopen jaren zijn deze vakantie- en reisconcepten steeds populairder geworden. Gemak speelt een belangrijke rol bij glamping Slovenië en de accommodatie is bij aankomst van alle gemakken voorzien. Veelal voorzien van luxe voorzieningen, zoals eigen sanitair en een prachtige ligging (liefst in een natuurlijke omgeving). De “beleving” van accommodatie is echter een belangrijk onderdeel geworden van luxe reizen. Gasten kiezen nu vaak de “beleving” en “Instagram proof” accommodatie zelf als bestemming, terwijl de rol van attracties en de omgeving minder is. Een mooi uitzicht met mooie natuurgebieden krijgen de laatste jaren de voorkeur.

Ontstaan van glamping

Laten we beginnen met de oorsprong van glamping. Hiervoor kunnen we teruggaan naar het begin van de 20e eeuw: een safarireis terug naar Afrika in Europa en Amerika. Reizigers uit die tijd waren gewend aan comfort en luxe, en ze wilden deze levensstijl niet zomaar opgeven tijdens het reizen en kamperen in Afrika. Ze brachten hun gebruikelijke luxe naar Afrika, waar ze luxe en prachtig ingerichte safaritenten maakten. De combinatie van beleving en luxe was destijds de eerste vorm van charmant kamperen.

In 2009 begon Nederland zich pas te settelen. Een doorbraak vond plaats in 2015. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten is glamping een paar jaar geleden opgericht. Momenteel zijn luxe tenten een essentieel onderdeel van de meeste campings in Nederland. We zien steeds meer bijzondere accommodaties, en de ontwikkeling van bestaande typen zoals safaritenten, maar ook de continue ontwikkeling van themameubilair, luxe voorzieningen zoals vaatwassers, speelkamers of open haarden.

Wat is het verschil tussen kamperen en glamperen?

Glamping is een nieuwe vorm van vakantie die vaak voor een unieke ervaring kan zorgen. Ga je kamperen, dan kies je voor een kampeervakantie waar alles klaar staat: Glampingverblijven hebben (meestal) een eigen badkamer en toilet, volledig ingerichte keuken en (comfortabel) bed. Dit is dus het grootste verschil met normaal kamperen, waar je je eigen tent (of ander kampeermiddel) meeneemt, deze installeert en buiten laat staan, en de mate van luxe is relatief laag. je kunt met glamping gaan camperen zonder de luxe op te geven die je wilt.

https://cvet-gora.si/nl/accommodatie/glamping-slovenie