Windbarriers
Image default
Education

Warmtedeken of warmtekussen kopen?

Warmtedeken of warmtekussen: welke is de beste? zijn ze veilig?

Of u het nu in de koudere maanden steeds kouder hebt – of het gewoon altijd koud hebt – met een warmtedeken bij de hand voelt u zich in een handomdraai behaaglijk en knus.

Warmtedekens zijn er in allerlei patronen, texturen en maten, en ze kunnen voor van alles worden gebruikt, van het voorverwarmen van uw bed tot het de hele dag warm houden van uw handen en voeten. Sommige kunnen zelfs worden gedragen als een sjaal, of dienen als een zak warmte voor uw ijskoude voeten.

Zijn warmtedekens veilig?

Een woordje over veiligheid: een warmtedeken zendt zeer lage, niet-ioniserende elektromagnetische velden (EMV’s) uit wanneer het opwarmt. Veel standaard huishoudelijke apparaten zenden ook EMV’s uit, en ze worden over het algemeen als weinig risicovol beschouwd voor de meerderheid van de bevolking om te gebruiken. Vanwege deze EMV’s, de kwetsbaarheid van de elektrische draden binnenin de deken en de langdurige blootstelling aan hitte die deze producten bieden, kunnen bepaalde gebruikers echter beter voorzichtig te werk gaan.

Degenen die problemen hebben met de bloedsomloop of zenuwbeschadiging, evenals degenen die zwanger zijn, wordt aangeraden om het gebruik van elektrische throw blankets te vermijden. Het is ook een goed idee om het gebruik van een verwarmde deken te vermijden als er kleine kinderen of huisdieren in de buurt zijn. Zorg er ook voor dat uw verwarmde deken alleen een bovenlaag heeft: Ga niet op deze dekens zitten en plet ze op geen enkele manier, want hun interne verwarmingsmechanismen kunnen beschadigd raken.

Tot slot, hoewel sommige van deze dekens inderdaad gemaakt zijn om op uw bed te leggen, probeer te vermijden dat u gaat slapen met uw verwarmde deken op – uw bed voorverwarmen met een deken voordat u erin klimt is een veel veiliger idee. Gelukkig heeft voor uw gemoedsrust elke verwarmde deken in deze gids een automatische uitschakelfunctie en hebben we voor elke deken de maximale gebruikstijd aangegeven.

Wat uw specificaties ook zijn, u kunt hier een warmtedeken vinden die aan uw behoeften voldoet. Bekijk onze gids met de beste verwarmde warmtedekens die u een warm en donzig gevoel geven.

Waarop moet je letten bij een warmtedeken?

  1. Materiaal. Als uw warmtedeken warm maar kriebelig is, zult u hem misschien niet zo graag gebruiken. Gelukkig zijn er nu veel verwarmde dekens op de markt die gemaakt zijn van zachte microvezelstoffen die knus aanvoelen of van sherpa-stijl dekens die donzig en warm zijn. Naast het comfort is het grote voordeel van deze polyester microvezeldekens dat de meeste in de machine gewassen kunnen worden voor een gemakkelijk onderhoud.
  2. Maat. Bedenk of u een warmtedeken wilt voor in bed of om gewoon lekker in te luieren. Een warmtedeken ter grootte van een dekbed is weliswaar praktisch om in te slapen, maar kan uw sofa of zithoek overweldigen en is bovendien minder energie-efficiënt. Er zijn veel verwarmde dekens verkrijgbaar met de afmetingen van uw gemiddelde plaid. Aan de andere kant, als u een warmtedeken wilt om uw hele bed te verwarmen, zijn er alle maten van lits-jumeaux tot kingsize op de markt.
  3. Automatische uitschakeling. De meeste verwarmde dekens die u vandaag kunt kopen, hebben een automatische uitschakeling. Dit betekent dat als u vergeet het apparaat uit te schakelen, het na een bepaalde periode automatisch wordt uitgeschakeld. Sommige warmtedekens worden na twee of drie uur uitgeschakeld, maar bij dekens die bedoeld zijn om te slapen ligt dit meestal dichter bij 10 uur.
  4. UL-etiket. “Zorg ervoor dat het labels bevat van Underwriters Laboratories (UL) of een ander erkend nationaal testlaboratorium,” zegt H. Landis “Lanny” Floyd, een professionele ingenieur, gecertificeerde veiligheidsprofessional, en adjunct-professor aan de Universiteit van Alabama in Birmingham. “Het label is een verzekering dat de deken voldoet aan de veiligheidsnormen van het product. Een standaard veiligheidsvoorziening is een knop op het netsnoer waarmee de gebruiker de temperatuurinstelling kan aanpassen en de deken kan uitschakelen zonder de stekker uit het stopcontact te trekken.”

Warmtekussen

Als u te maken hebt met spierstijfheid, spierpijn of krampen, kan een warmtekussen u helpen. warmtekussens zijn ontworpen om op te warmen wanneer ze worden geactiveerd, en kunnen de vorm hebben van kleine kussens, grote dekens, draagbare wikkels en meer. Door een warmtekussen op uw lichaam te leggen, kunt u uw spieren verwarmen, wat pijn en pijn kan verlichten.

Waarop je moet letten bij een warmtekussen

  1. Grootte en stijl. Warmtekussens zijn er in verschillende stijlen, vormen en maten. Bij het winkelen zult u dus moeten overwegen hoe u uw warmtekussen wilt gebruiken. Wilt u het gebruiken op een groter lichaamsdeel, zoals uw rug of buik? Zoek dan naar een warmtekussen dat groot genoeg is om dat gebied te bedekken. Wilt u het gebruiken op een kleiner, flexibeler lichaamsdeel, zoals uw knie, pols of elleboog? Dan wilt u misschien een kleinere draagbare optie, zoals een wrap of brace.
  2. Warmte-instellingen Als u zelf wilt kunnen bepalen hoe warm uw warmtekussen is, zoek dan naar een toestel met verschillende warmtestanden. Sommige warmtekussens hebben maar één warmtestand, andere wel 50. 
  3. Automatische uitschakeling. Warmtekussens kunnen brandwonden veroorzaken als ze te lang aan blijven, dus het is het beste om er een te nemen met een automatische uitschakeling of een vooraf ingestelde timer, aldus Dr. Trentacosta. Een automatische uitschakeling schakelt na een bepaalde tijd uit (meestal na een paar uur). Met warmtekussens met een vooraf ingestelde timer kun je daarentegen zelf bepalen hoe lang ze warm blijven voordat ze automatisch uitschakelen.
  4. Snoer vs. Snoerloos. De meeste elektrische warmtekussens zijn voorzien van een snoer, dat u in het stopcontact moet steken om het aan te zetten. Dit beperkt natuurlijk hoe mobiel je kunt zijn terwijl je je warmtekussen gebruikt. Als u een warmtekussen wilt dat volledig draagbaar is, overweeg dan een exemplaar te vinden met een snoerloos ontwerp. Als u alleen een warmtekussen met snoer wilt, zoek dan een warmtekussen met een lang snoer, zodat u zich comfortabel kunt bewegen. 
  5. Werkingsmechanisme. Er zijn een paar verschillende manieren waarop warmtekussens warm worden. Sommige gebruiken elektriciteit, terwijl andere geschikt zijn voor de magnetron. Elk van deze opties heeft zijn eigen voor- en nadelen. Elektrische opties betekenen meestal een beperkte mobiliteit vanwege het snoer, terwijl warmtekussens voor de magnetron niet zo lang warm blijven.

Als je het na deze tips nog steeds koud hebt, kun je ook een fleece deken overwegen.